Bun venit!

 

Cum să păstrezi strălucirea bijuteriilor din argint

Cum să păstrezi strălucirea bijuteriilor din argint

Sfaturi practice pentru a vă menține bijuteriile ca noi

Oamenii au fost dintotdeauna fascinaţi de bijuteriile din argint. Strălucirea şi eleganţa argintului sunt ispititoare deopotrivă pentru bărbaţi şi femei. Dar întotdeauna ne-am întrebat cum să păstrăm bijuteriile din argint şi ce să facem pentru ca strălucirea lor să dureze cât mai mult. O bijuterie abia cumpărată arată impecabil, e frumoasă şi strălucitoare, dar odată ce intră în contact cu umezeala din aer, grăsimi, produse chimice etc., devine ştearsă şi îşi schimbă culoarea. Bijuteriile din argint nu se înnegresc imediat. Mai întâi suprafaţa bijuteriei se îngălbeneşte, pentru ca mai apoi să se înnegrească. Este un proces natural care nu poate fi oprit, dar poate fi foarte mult încetinit. Reţineţi: cu cât aerul este mai umed, cu atât argintul se va oxida mai rapid.

Pentru a preveni oxidarea, urmaţi următoarele sfaturi:

  • Păstraţi bijuteriile din argint în locuri răcoroase şi uscate. Expus la aer, argintul oxidează, aşadar e o idee bună să păstraţi bijuteriile din argint în săculeţi de plastic, bumbac, mătase, catifea etc. închise ermetic sau în cutiuţe de bijuterii. În acest fel, bijuteriile dvs. vor fi protejate atât de zgârieturi, cât şi de oxidare.
  • Scoateţi bijuteriile din argint când aveţi de făcut treburi gospodăreşti, când mergeţi la înot sau faceţi duş. De asemenea, nu uitaţi să le scoateţi când intraţi în contact cu înălbitori, alcool, lac de unghii care conţine acetonă, deoarece aceste substanţe pot cauza daune ireversibile bijuteriilor dvs.
  • Nu purtaţi bijuterii din argint când dormiţi. Fiind un metal cu duritate relativă, când vă foiţi argintul se poate deforma. Tot din acest motiv, evitaţi să căraţi obiecte grele când purtaţi inele din argint sau să supuneţi bijuteriile din argint şocurilor mecanice.
  • Curăţaţi periodic bijuteriile din argint cu un şervet din bumbac. Evitaţi pe cât posibil tratamentele chimice de curăţare a argintului. Chiar dacă sunt special concepute pentru argint, aceste soluţii pot fi utilizate de puţine ori. Dacă abuzaţi, argintul îşi va schimba permanent culoarea, iar eventualele pietre se pot deteriora definitiv sau pot cădea.
  • Pasta de dinţi folosită de mulţi oameni în curăţarea argintului este foarte abrazivă, iar periajul bijuteriilor poate lăsa urme de zgârieturi, aşa că evitaţi acest procedeu.